Missatges i comentaris

Podeu llegir els resums de els comuniacions i ponències i afegir els vostres comentaris i preguntes a la pàgina principal.

Actes per la proclamació del Rei Lluis I a Mataró - Alexandra Capdevila Muntadas

L’objectiu de la present comunicació consistirà en analitzar la informació proporcionada pel llibre titulat Breve noticia de lo alegres jubilos con que la ciudad de Mataró solemnizo la proclamacion de la magestad del rey nuestro señor Don Luis Primero (que Dios guarde) y levantamiento del Pendon en su Real Nombre, el día 26 de marzo del 1724. Aquesta obra destaca per descriure amb tot luxe de detalls el cerimonial seguit per la proclamació del fill de Felip V a Mataró. Però una de les seves peculiaritats rau en el fet que arran dels Decrets de la Nova Planta la cerimònia de proclamació del rei Lluís I va seguir per primera vegada la tradició castellana.
Tenint present aquesta peculiaritat en el decurs de la comunicació s’analitzarà el contingut d’aquest document inèdit per conèixer els preparatius i el desenvolupament d’aquest esdeveniment, i al mateix temps es tractarà de donar resposta als motiu pels quals es va demanar a Mataró que organitzés aquest succés, com ho va viure la població i quina finalitat es perseguia en publicar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada