Missatges i comentaris

Podeu llegir els resums de els comuniacions i ponències i afegir els vostres comentaris i preguntes a la pàgina principal.

Contribució a l’estudi del Baix Maresme Medieval - Montserrat Richou i Llimona


            L’any 1392, a Badalona, el barceloní Raimon de Ballester, llicenciat en lleis, vengué a Raimon de Blanes, abans senyor del castell de Blanes, com a lliure i franc alou la Casa de Cabrera i una sèrie de drets i rendes, entre els quals figurà el dret d’exercir la jurisdicció civil i criminal sobre la parròquia de Sant Feliu de Cabrera.

            Mitjançant l’anàlisi d’aquesta alienació es podrà conèixer un episodi poc conegut de la vila de Sant Feliu de Cabrera i, a més a més, aprofundir en diversos aspectes de la vida d’aquesta comunitat rural. Entre d’altres qüestions, es tractarà l’exercici del poder “polític” i aspectes bàsics de la propietat agrera medieval.  Per això, el nostre estudi contribueix en el coneixement del Baix Maresme Medieval i de la Catalunya Vella, ja que les qüestions tractades són fonamentals per a entendre la vida dels homes i de les dones d’aquella època.
           
           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada