Missatges i comentaris

Podeu llegir els resums de els comuniacions i ponències i afegir els vostres comentaris i preguntes a la pàgina principal.

L'Auto de Fe. Un exemple de la concrecció visible del poder inquisitorial - Antoni Llamas

Aquest treball intenta apropar-se de manera detallada al “gran espectacle” del poder de la Inquisició, com és l'Auto de Fe. Intentarem abordar el tema no només des del punt de vista dels fets, sinó també des de les idees. Per això el treball s'estructura en dues parts.

La primera part s'aproparà a l'exemple més evient i espectacular del procés inquisitorial que és propiament dit l'Auto de Fe. Veurem la seqüenciació dels actes; les actuacions prèvies, la possada en escena, amb la seva cronologia particular i la seva temporalització, l'espai escollit per a la celebració, les construccions materials i les seves funcionalitats específiques, així com, un estudi dels personatges i la seva representativitat especial.

En la segona part del treball veurem el desenvolupament de tot el procés, és a dir, la celebració de l'acte en tota la seva extensió, amb els diferents moments com : l'abjuració, el procediment que portarà a la lectura de les penes, les execucions, i anirem una mica més enllà amb el que podem nomenar el record de 'acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada