Missatges i comentaris

Podeu llegir els resums de els comuniacions i ponències i afegir els vostres comentaris i preguntes a la pàgina principal.

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral, un recurs al abast de tots als aficionats a la historia local - Toni Marí (Responsable del Centre de Documentació)

El Centre de Documentació, ubicat al Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, funciona des del 1999 gràcies a un conveni entre el Consorci i el Museu. Compta amb un fons de 1.000 documents sobre el patrimoni natural i la diversitat històrica i cultural del Parc de la Serralada Litoral.
D’aquest fons de 1000 documents mes d’un centenar de documents tracten sobre el període medieval.
Documents com :
Modolell, J.M., Cabrera de Mar. Castell de Sant Vicenç o de Burriac. Síntesi històrica
Campo, F., Castells medievals del Maresme
Benito, P. Catàleg de la documentació en pergamí de l’antic Arxiu del marquesat de Moja conservada a la Biblioteca de Catalunya referent a les senyories de Sant Vicenç i Vilassar
Son una petita mostra dels documents sobre el període medieval que hi disposa el nostre Centre per tots aquell/es aficionats a la historia local.
En el Centre de Documentació hi podreu trobar cartografia, llibres, tesis i estudis, dvd-cd, revistes,opuscles i articles dels municipis consorciats. Aquesta documentació està a la vostra disposició per qualsevol treball, estudi o simplement per ampliar coneixements sobre el entorn que ens envolta.
Els municipis consorciats son : Alella, Argentona ,Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles ,Montornès del Vallès, Premià de Dalt, La Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès , Vilassar de Dalt.
Els documents de que hi disposa el nostre Centre de Documentació s’afegeixen al Catàleg col·lectiu dels Centres de Documentació de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona on es poden consultar un total de 15.000 documents.
Catàleg col·lectiu que es pot consultar en aquesta web : http://www.diba.cat/cdparcs/consultact.asp
Durant les V jornades d’Història i arqueologia Medieval del Maresme sobre l’arqueologia medieval en el Maresme proposem fer una breu comunicació sobre el nostre Centre de Documentació per donar a conèixer aquest recurs als aficionats a la historia medieval i a la historia local en general.
Dades de contacte Centre de Documentació :
Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt
Marquès de Barberà, 9 (Masia de Can Banús)
08339 Vilassar de Dalt
Tel. 656 903 642
Fax 936 931 417
A/e: p.slitoral.cd@diba.cat
Web: http://www.diba.cat/parcsn/parcs/centresdoc
Horari: dimecres de 17 a 21 h. Concerteu visita prèvia (Juliol i Agost tancat)
Responsable del Centre de Documentació : Toni Marí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada