Missatges i comentaris

Podeu llegir els resums de els comuniacions i ponències i afegir els vostres comentaris i preguntes a la pàgina principal.

El Castell de Burriac (2008-2010): Les pintades i el Llamp - Joan-Carles Alay i Rodríguez (Comissió de Patrimoni SCA)

Des de la Comunicació presentada en l’anterior edició d’aquestes mateixes Jornades ( El Castell de Burriac. Darrers esdeveniments (2004-2007)), el Castell ha sofert un veritable atac de “pintades” i la caiguda d’un llamp.

Tots dos fets succeïren durant l’estiu de 2009. Primer, els murs del castell van aparèixer guarnits amb pintades multicolors i algun que altre escrit xenòfob (com, Catalanes pobres diablos). Pràcticament tots els recintes resultaren afectats.

El 9 d’agost durant una tempesta va caure una llamp sobre el mur que hi ha a la dreta de la capella, provocant l’esbaldregada d’unes quantes pedres i alguna escletxa.

Molt poc temps desprès, els representants de les administracions competents visitaren el Castell per verificar els danys, prendre mesures provisionals i valorar el cost de la reparació. Malgrat tot, encara tardarien més de sis mesos en arranjar-ho.

En la Comunicació es documenten i comenten tant els fets com les mesures adoptades, repassant així mateix la legislació al respecte (en quan a les diferents responsabilitats en fer les pintades i en assumir les reparacions de tots dos esdeveniments). Aquest anàlisi ens permetrà evitar la reiteració del primer i minvar les conseqüències en cas de repetir-se el segon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada