Missatges i comentaris

Podeu llegir els resums de els comuniacions i ponències i afegir els vostres comentaris i preguntes a la pàgina principal.

L'arqueologia i el patrimoni medieval d'Argentona - Enric Subiñá i Coll, David Farell i Garrigós (C. E. A. "Jaume Clavell")

La comunicació pretén revisar i divulgar els coneixements que actualment tenim de l’arqueologia medieval a Argentona. Per fer aquesta revisió no ens centrem exclusivament en aquelles restes arqueològiques investigades o en fase d’estudi. Abastem els edificis religiosos, les construccions civils (masos, molins, vies de pas), algunes notes documentals significatives sobre l’origen de la vila i obres d’art igualment assenyalades.  
Un dels jaciments que tractem és el de les tombes alto medievals de Cal Guardià, excavades fa pocs anys. Per altra banda, les ermites i les esglésies s’inclouen per la seva antiguitat documentada i perquè el seu subsòl i parts de la seva estructura es remunten a l’època romana i medieval.  
Examinem, a grans trets, quina recerca arqueològica han rebut els jaciments en el segle XX per, amb aquest estat de la qüestió i aprofitant el marc de les jornades, pensar en projectar noves línies de treball en aquesta temàtica.  
Finalment, també volem aprofitar l’ocasió per a donar a conèixer tots els béns mobles i immobles medievals que han estat inclosos en el recent Catàleg del Patrimoni d’Argentona aprovat inicialment. En aquest sentit, insistirem en la necessitat de la protecció, valorització i dinamització del patrimoni que hem heretat de l’edat mitjana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada